Gezonde voeding

Een goede voeding, waar moet je opletten ?

Om gezond en fit te zijn, is het belangrijk om gezond te eten. Maar wat is een goede voeding ? Wij hebben wat informatie voor je op een rijtje gezet om te zien wat een goede voeding inhoud.

Eet veel fruit en groenten
Je hoort het vaak en blijft het aan horen en lezen op verschillende websites. Maar een goede voeding begint altijd met groente en fruit. Eet daarom minimaal twee fruit stukken per dag, maakt niet uit wat voor fruit het is. Fruit vermindert namelijk het risico op vormen van kanker en hart en vaatziekten. Dus probeer vaak fruit en groenten te eten. Ben je geen groente of fruit fan, probeer dan een fruitsap van de supermarkt, het heeft namelijk hetzelfde effect. Alleen je moet er wel opletten dat er geen suikers toegevoegd zijn.

Volkorenproducten
Als je brood eet, zorg er dan voor dat het volkoren brood is want het zit vol aan koolhydraten, voedingsvezels en verschillende vitamines.

Let op soorten vet
Je hoeft niet perse op te letten hoeveel vet er in een product zit, maar of het geen verzadigd vet is, want verzadigd vet zorgt ervoor dat je een grotere kans hebt om ziek te raken. Bij onverzadigd vet maakt het niet uit hoeveel je ervan neemt, want het zijn gezonde producten, zoals vis, pinda’s of ongezouten nootjes.