Wat is bootcamp

Wat is precies bootcamp ?

Bootcamp is een sport waarin je samen met een groep buiten traint en begeleid wordt door een trainer. Bootcamp is voor de mensen die niet graag naar de sportschool gaan en binnen willen sporten, maar liever buiten sporten. Het doel van bootcamp is om de kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren in de gedurende uur.

Waar uit bestaat bootcamp en wat zijn de kenmerken ervan ?

Bij bootcamp bestaat het vooral uit verschillende oefeningen. Maar de meeste oefeningen die je bij bootcamp uitvoert zijn hardlopen, intervaltrainingen en fitnessoefeningen. De kenmerken van bootcamp training zijn het sporten met plezier, actief bewegen in de buitenlucht, een uitdaging aangaan, met groepen samen trainen en afwisselende training.

Geschikt voor bootcamp
Oorspronkelijk komt bootcamp van het leger af en is later ook door andere gebruikt, die een zware training willen in de buitenlucht. Vaak denken mensen ook dat ze afgemat worden door de trainer en alles uit hun halen. Maar dat is niet zo, bij bootcamp gaat het ook vaak rustig. Het gaat er uiteindelijk om of je resultaat hebt geboekt. Vaak is een groep ook verdeeld van beginners tot gevorderd. Zo kunnen de trainers zien wat het niveau van een persoon is en kunnen ze kijken of de training wel geschikt is voor die persoon.